Projecte escollit per la classe de tercer de primària de l'escola Cinta Curto de Tortosa. El passat dia 10 de gener va sortir elegit com a tema per estudiar i treballar durant el segon trimestre del curs "EL CINEMA". En aquest bloc es transmetran i es donaran a conèixer els principals interessos que ens han motivat a estudiar aquest tema, així com les diverses inquietuds i motivacions que ens encaminaran a saber més coses d'aquest fascinant món.

divendres, 22 de febrer del 2013

OMBRES XINESES

Malgrat el seu nom, les ombres xineses van néixer a l’illa de Java, aproximadament uns cinc mil anys abans de la nostra era. Constitueixen un dels primers esforços per materialitzar l’afany humà ancestral de reproduir el moviment sobre una pantalla, i en aquest sentit es poden concebre com un antecedent remot del cinema.  


Concebudes originalment com a joc infantil, les ombres xineses van donar vida al teatre d’ombres que, procedent d’Orient, es va popularitzar a Alemanya i França, i posteriorment a tot el món.
La forma més bàsica i senzilla d’aquest joc popular consisteix a col·locar les mans entre una font de llum i una pantalla o paret, de manera que la posició i el moviment de les mans projecta a la pantalla ombres que representen diferents éssers en moviment. Per representar els diferents personatges de la funció també es poden utilitzar titelles i figures de cartolina entre d’altres.

EL SOL QUE NO TENIA MEMÒRIA 

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada