Projecte escollit per la classe de tercer de primària de l'escola Cinta Curto de Tortosa. El passat dia 10 de gener va sortir elegit com a tema per estudiar i treballar durant el segon trimestre del curs "EL CINEMA". En aquest bloc es transmetran i es donaran a conèixer els principals interessos que ens han motivat a estudiar aquest tema, així com les diverses inquietuds i motivacions que ens encaminaran a saber més coses d'aquest fascinant món.

dimecres, 24 d’abril del 2013

EL SETÈ ART


Riccioto Canudo, escriptor, poeta i crític cinematogràfic italià, va ser el primer a etiquetar al cinema com 'Setè art' el 1911.

Fins llavors, i des de l'antiguitat, s'havien estat etiquetant els diferents moviments artístics, fins a quedar a principis del segle XX en sis arts.

Canudo veia el cinema com un "art plàstic en moviment" i va voler que estigués present entre les diferents disciplines artístiques. 

La llista amb la nova incorporació va quedar de la següent manera:

1. Arquitectura
2. Escultura
3. Pintura
4. Música
5. Dansa
6. Poesia

7. Cinema


dimarts, 16 d’abril del 2013

DIFERENTS PLANS I IMATGES

GRAN PLA GENERAL
Veiem un gran escenari, un gran paisatge o una multitud. La natura o l'entorn tenen més importància que la persona.
PLA DE CONJUNT
Veiem un petit grup de persones o un ambient determinat. La persona és en un espai definit, però té marge de moviment.
PLA SENCER
Els límits inferior i superior de la vinyeta coincideixen amb el cap i els peus d'un o dos personatges.
PLA AMERICÀ
Els límits inferior i superior de la vinyeta coincideixen amb el cap i els genolls d'un o dos personatges. Es diu americà perquè s'utilitza als westerns per mostrar 2 elements claus: la cara i la pistola.
PLA MITJÀ
Veiem la persona tallada per la cintura, de mig cos en amunt.
PRIMER PLA
Veiem el rostre sencer d'una persona, o bé rostre i espatlla.
PRIMERÍSSIM PLA
Veiem una part del rostre o del cos de la persona.
PLA DETALL
Veiem un objecte o una part d'un objecte. L'autor ens reclama l'atenció!



Cliqueu damunt la imatge i veureu exemples de plans.


divendres, 12 d’abril del 2013

EL CINEMA VIST PER NENS I NENES D'ARREU DEL MÓN

Nens i nenes d'arreu del món tracten del tema del cinema. Cadascú parla des de la seva experiència personal. Tot i que la majoria expliquen que és una sala on es projecten pel·lícules, s'ha de tenir en compte que alguns no han anat mai al cine i exposen allò que creuen què és o els rumors que els hi han arribat. El concepte de cinema varia en funció de com i on es projecten les pel·lícules. Per exemple, els nens occidentals parlen del cinema com d'un lloc gran amb moltes butaques i una gran pantalla; fins i tot, alguns descriuen com són els multicines, sense descuidar-se el servei de venda de crispetes i refrescs. Però, per als nens de països no tan desenvolupats, el cinema és una petita sala amb poques cadires, i les pel·lícules, en la majoria dels casos, es veuen per mitjà del vídeo. Els més grans també tracten dels diversos gèneres cinematogràfics. Ara bé, val a dir que els films d'acció i de ciència-ficció són els més comentats per la canalla. La idea que el cinema et permet imaginar i que tracta de les coses de la vida és una altra aportació. Edu3.cat

dijous, 4 d’abril del 2013

EL CINEMA EN 3D

El cinema en tres dimensions o "cinema 3D" és aquell cinema en què l'espectador té sensació de profunditat, encara que estigui veient imatges en un pla.




Per a poder reproduir aquest efecte, ja sigui en cinema o en fotografia, es fa servir una tècnica molt similar al que fan els nostres ulls. Amb dues càmeres exactament iguals separades una certa distància, es capta una mateixa escena. És a dir, els diferents sistemes de cinema en 3D intenten reproduir la manera com els nostres ulls registren imatges al món real.